Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

Kapitel 6!!! :D

Av X - 29 januari 2012 17:19

Hej!


ÄNTLIGEN kommer kap. 6. Anledningen till att det tagit sin tid är pga allt möjligt.


Kapitel 6

  Det var en klar och kall eftermiddag. Termometern visade 13 minusgrader och ett tjockt lager av snö täckte marken. Om tre dagar var det julafton. Alice jublade inom sig. Det skulle bli så bra! Nu var allting planerat och klart. Klockan tolv skulle Charlie och hans föfäldrar komma på jullunch hos Alice och hennes föräldrar. Senare, klockan tre, skulle de allihop gå över till Charlie och se Kalle Anka. Och efter det... hade föräldrarna börjat prata om tomten och så vidare.
  Alice log fånigt. Tomten, att de aldrig slutade tjata om honom. För hennes del behövde hon minnsan ingen hjälp av honom; alla julklapparna var köpta och inslagna. Till Charlies föräldrar hade hon och Charlie tillsammans köpt biopresentkort. Samma sak skulle Alice's föräldrar få. De hade verkligen inte kommit på något annat, trots att de hade funderat i flera dagar.
  Charlie skulle få en skiva som hette "Sounds of a guitar". På den spelades bara gitarrlåtar, såväl akustiska som minuterlånga solon. Det var förstås bas och trummor med i bakgrunden, och ett och ett annat keyboard, men inga vokaler. Alice var mycket nöjd med presenten.
  Idag hade hon slutat skolan. Det var obeskrivligt skönt och hon hade knappt tittat på julshowen som lärarna framförde, upptagen av att tänka på resan till London. De hade fått mer information om lägenheten nu. Det var tre våningar med ett sovrum på varje. Med Tims kusins hjälp stod det nu en dubbelsäng i varje rum. Alice var nästan förvånad över att det var så. Vem hade två extra dubbelsängar på lut liksom?
  Köket var nyrenoverat och badrummen likaså. Under en middag förra veckan hade familjerna gått igenom vem som skulle sova var. Alice och Charlie skulle få sova på översta våningen. Där fanns ett sovrum, ett badrum och ett litet vardagsrum med tv. På mittenvåningen skulle Alice's föräldrar sova och på nedersta våningen Charlie's. Den nedersta våningen hade sovrum, badrum, kök och hall medans mittenvåningen såg likdan ut som den översta.
  Gud, detta är för bra för att vara sant! tänkte Alice när hon gick in genom porten till lägenheten.

Julafton! Alice stressade runt tillsammans med sin mamma för att få iordning allt inför lunchen. Skinkan skulle skäras, gröten skulle bli tjockare, bordet skulle dukas...


- Hörrni, slappna av lite, ropade pappa innifrån sovrummet, det är bara en vanlig jullunch!
Inez himlade med ögonen mot sin dotter och viskade:

Bara för att han aldrig hjälper till!

  Alice skrattade tyst. Hon längtade tills hon kunde ge sina föräldrar deras julklappar. När de hade fått reda på resan till London hade de sagt till Alice att hon skulle spara sin extrapengar till dess, och inte använda dem till exklusiva juklappar åt dem. Alice gick motvilligt med på det. Men det hade inte gått någon nöd på henne. Hon visste att de hade pratat om den nya Misson Impossible-filmen i veckor och då var ju faktiskt ett biopresentkort alldeles utmärkt. Charlie hade förvisso varit med och delat på presenten men det gjorde inget, tyckte Alice.
  Det plingade på dörren.

Är klockan redan tolv!? utbrast inez.
Nej, sa Alice. Det måste vara någon annan.

  Hon gick ut i hallen och öppnade dörren. Där stod Evy.

- Hej gumman!!! sa hon med sin falsettröst.
- Hej! Sa Alice så glatt hon förmådde.
- God jul gumman!


Alice försvann i Evys stora pälskrage på hennes jacka. När hon drog sig ur kramen spotttade hon diskret ut några pälsstrån.


- Jo, jag skulle ju hämta de där engelskapapprena, du vet en där do/does läxan. Jag måste ta igen den under lovet...
- Ja justdet, sa Alice när hon kom ihåg. Kom in!
- Asså jag har lite bråttom så jag står helst kvar typ, sa Evy och tittade ner mot porten.


Alice ville hemskt gärna kolla genom dörren för att se om det stod någon där nere, men gjorde det inte utan sprang iväg och hämtade de gamla tillknöcklade papprena i sin skolväska.


- Här.


Hon räckte Evy papprena.


- Åh, tack, shyrra asså! log Evy och gav Alice ännu en kram innan hon klickade ner för trappan i sina skyhöga skor.


Alice fick en plötlsig känsla. Hon kände sig så... trött. På Evy. Hon längtade så tills lovet var slut så hon kunde börja i en ny klass och få andra vänner...
 
Charlie


-... och han skrek som bara den! Jag har aldrig sett ett sånt skrämt barn!
 

De glada familjerna satt i Charlie's vardagsrum och pratade. Magdalena hade just berättat om Charlie's rädsla för tomten.

- Hur mycket jag än berättade om juklapparna i säcken så vågade han ändå inte gå fram till tomten, skrattade Magdalena.

  Charlie log fånigt och tog på sig tomteluvan för att agera julklappsutdelare, som han gjorde varje år. När de andra såg det tystnade de och log hemlighetsfullt. Charlie mötte Alice's blick och såg hemlighetsfull ut han också.

- Jaha då ska vi se..., sa Charlie och tog upp den största julklappen under granen. "Till Magdalena, nu blir du nog len om bena´!" rimmade han.
 
Alice
  Några minuter senare var alla juklappar utdelade och öppnade. Det stora paketet som Magdalena hade fått visade sig vara ett hemma-spa-kit men en massa olika badoljor, lotions, speciella rakhyvlar och kroppsoljor. Det var inte så stora behållare men lådans innehåll var mest tidningspapper, det vanliga tricket att få folk att tro att de får någon jätttestor present.
  Charlie hade blivit jätteglad för sin skiva och gett Alice en stor kyss inför allihop. Lite smått generad hade hon öppnat sin julkapp ifrån honom och blivit väldigt glad. Det var en tavla på en lovebird, den papegoja som Alice tyckta var allra finast i världen och som hon hade varit mycket noga med att göra klart för Charlie vid ett tillfälle.



 



  Nu, några timmar senare, låg hon vaken med Charlies slappa arm runt sig. Hon kunde inte sova, så glad var hon. Allt rullade på så bra. Och det var inte över än...
  Tillslut somnade hon, drömmande om hon och Charlie i London...



3 dagar senare


- Jag går till biblioteket, ropade Alice genom lägenheten.


  Hennes föräldrar satt fortfarande vid frukostbordet med sina kaffekoppar. De mulade något till svar och återgick sen till sina tidningar.


Alice kände sig mycket bekväm i sina nya kläder hon redan hade köpt på mellandagsrean. Hon hade på sig ett par mönstrade leggings, en blå stickad tröja och ett par svart vinterkängor hon hade fått i juklapp av hennes föräldrar.


 




  På biblioteket var det inte alls mycket folk, såhär tre dagar efter julafton. Alice borde egentligen inte heller vara här eftersom de skulle besöka hennes morföräldrar idag om bara några timmar. Men hon var absolut tvungen att låna den sista delen i fantasytriologion hon läste. Hon var snart klar med den andra delen och hon ville inte sitta utan bok på planet eller i London.

   Vid fantasyhyllan stod en tjej som Alice kände igen. Hon visste direkt vem det var, men precis när hon skulle säga hej vände hon sig om och sken upp.


- Hej Alice! sa hon.



Sådär!












 
 
SanniPanni

SanniPanni

31 januari 2012 18:16

Meeera o ta inte så lååång tid på dej nästa gång! ;)

http://pannikotti.bloggplatsen.se

 
bokberoende

bokberoende

4 februari 2012 11:59

(ASBRA:)När kommer nästa kapitel??? :P

http://www.bokberoende.bloggplatsen.se

 
Bokberoende

Bokberoende

18 februari 2012 13:21

När kommer nästa kapitel??? ^-^

http://www.bokberoende.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anonym

10 mars 2012 12:23

Du kommer tappa alla dina läsare om du fortsätter att ta så lång tid på dig! Hellre korta kapitel oftare, än långa en gång per 2 månader!

Bara ett tips, om du vill ha kvar dina kära läsare!

 
Bokberoende

Bokberoende

3 april 2012 17:07

Har du typ slutat med din blogg eller??? :S

http://www.bokberoende.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av X - 27 maj 2012 19:00

Undrar hur det hade blivit om jag valt en annan inriktning på grymnasiet än den jag har nu...   När jag var liten hade jag 2 drömjobb: Författare och ****. Alltså, jag vill inte skriva vilket gymnasium och vilken linje jag går för då kan mina kom...

Av X - 26 maj 2012 12:38


Kapitel 3   Qualitytime       Lina vaknade av en smäll. Hon satte sig tvärt upp i sängen. Sen märkte hon att det bara var ytterdörren. Pappa hade just varit ute med Chili.   - Nej du! Stopp där! hördes pappa nerifrån.     Lina gick...

Av X - 12 maj 2012 23:03


        Huset   Bilen skakade och hoppade när Joe körde in på grusvägen. I backspegeln såg han hur dammet yrde bakom dem.   Han sneglade på Lina som stirrade ut genom fönstret. Hon kliade frånvarande i Chilis päls där han hade huvudet ...

Av X - 8 maj 2012 20:06

Åh så kul det var med alla frågor och kommentarer! :)   Här kommer svaren på dem:   Svar till "Kakan"   Hur gammal e du? 18   Hur är du som person?Glad, sprallig, snäll   Singel?Nej! :P   Har du husdjur?En underbar liten ros...

Av X - 8 maj 2012 16:13

Jag kom att tänka på hur anonym jag är här på min blogg. Om jag vore ni skulle jag vara jättenyfiken på vem jag är och vad jag gör. Så nu kära läsare, är det frågestund fram till kl 9 ikväll. Fråga vad ni vill :) Men här är några frågor jag inte komm...

Presentation


Välkommen till min novellblogg :) Jag är en 17-årig tjej som älskar att skriva och fantisera = bra kombination va? :P

Omröstning

Vill du att jag ska börja med boktips på bloggen?
 Ja!
 Nej!
 Whatever!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards